Om oss


La Ferme Landaise AB grundades 1984. Det ägs och drivs av Lars Rudhe och Mikael Sparthan. Till sin hjälp har dom Filip Olhsson och Tomas Spaedtke. Våra kunder är spridda över hela Sverige. I Storstockholm levererar vi med våra egna kylbilar. Övriga landet levererar vi med extern speditör.

Vi följer säsongerna och jobbar med kvalitets produkter från i första hand Frankrike, Spanien, Italien, Tyskland och Sverige, eller som vi säger:

”Lokala råvaror från hela världen”

Många av våra leverantörer är småskaliga producenter som levererar sina produkter under säsong. Som exempel, ostarna som vi levererar kommer från små gårdar i Frankrike. Dom hämtas från ett 80 tal producenter av vår Fromageur, Affineur Hervé Mons. De flesta hårdostarna grottlagras sedan till perfektion i en gammal ombyggd järnvägstunnel. Andra lagras i Saint Haon le Châtel eller Les Arvernes.

Tryffel är vi också bra på. Vi har sommartryffel, hösttryffel och vintertryffel från Frankrike. På sommaren dyker det upp australiensisk vintertryffel, sydamerikansk vintertryffel och på sensommaren kommer den gotländska tryffeln.

Under säsongen (april till Midsommar) säljer vi tysk sparris från Maxdorf som vi skalar efter önskemål i våran anläggning i Länna.

Är det någon speciell Fransk produkt du letar efter så kan vi beställa det mesta från vår partner Rungis i Paris. Vi får leverans varje måndag.